Skup članova udruge ESN Split održao se 22.3.2019. u sveučilišnoj knjižnici gdje su se okupili voditelji svih timova sa svojim članovima te prezentirali svoje dosadašnje i buduće aktivnosti.


Skup je otvorio Mario Batinović, predsjednik ESN Splita, predstavljajući sebe i svoju “desnu ruku s lijeve strane” - Ivonu Brtan. Nakon skromne pohvale da je ESN Split nominiran za Section in the Spotlight travnja 2019., riječ je dana osobama koje su u subotu, 23.3.2019. održavale predavanja na događaju ESN Youth Academy, gdje su se održavale radionice i predavanja na temu javnog nastupa, team managementa, event organisinga, kako se prezentirati poslodavcu i dobiti posao (naravno, u Hrvatskoj) te razne druge teme.
Mario Batinović je na kraju svog govora šokantno najavio svoj odlazak iz udruge nakon završetka mandata kao predsjednika sekcije, na što su mnogi pustili suze.

Nakon što je završio govor predsjednika, nastupio je Marin Kraljević, voditelj ICE/ME, Sport te Party timova. Ponosan što ICE tim ima najviše članova, govorio je o raznim planiranim eventima te je hrabro najavio da želi organizirati minimalno jedan event tjedno (članovi ICE tima-pripremite se!), dok za party tim želi održati dva velika partija mjesečno te organizirati razne aktivnosti u sklopu sport tima, kao što su: penjanje na Mosor, seoske igre, cageball te plasiranje Splitskog tima za internacionalne igre u Parizu.

Zatim je svoj sažet govor održao Duje Ercegović, tajnik udruge govoreći o svojim mnogim aktivnostima ujedno održavajući i tečaj računovodstva - zaista, prirodni multitasker. Među svojim raznim aktivnostima navodi vođenje računa o bankovnom računu udruge, popisu članova, slanje prijedloga financijskog plana za prethodnu i narednu godinu, pisanje financijskih izvještaja i još mnoge druge aktivnosti.

Nakon toga su se voditelji pojedinih timova predstavljali članovima udruge te govorili o aktivnostima svojih timova - Melani Grubić Mikulić, voditeljica PR tima govori o manjku kadrova u PR timu što ih, nažalost, ograničava u izvršavanju aktivnosti koje žele obavljati, no svoje funkcije još uvijek uspješno obavljaju.
Helena Kačić Bartulović, voditeljica HR tima, želi zbližiti sve članove te pružiti svima priliku da u svoje zadatke obavljaju s najvećim zadovoljstvom.
Voditeljica IT tima Nina Kraljević, koja je trenutno jedan od ukupno samo dva webmastera u mreži ESN-a Hrvatska, ponosna što IT sekcija konačno ima tim, najavljuje razne aktivnosti na službenoj web stranici te organizira radionicu učenja HTML i CSS jezika za sve zainteresirane.

Bepo Radić, vođa travel tima, ne dopušta nikome da se pridruži u travel tim - no ako načini iznimku za autora članka, dobiti će vlastiti paragraf u članku.
Marina Bitunjac je zastupala vođu Social inclusion tima, Ivanu Filipović, koja nažalost nije mogla sudjelovati na skupu. Objasnila je njihovu ulogu te razne projekte koje planira održavati u suradnji s humanitarnim udrugama, kao što su: likovne radionice s bolesnom djecom, sakupljanje smeća, suradnja s Udrugom providnosti i udrugom Zvono.
Na kraju je Petra Šikić ukratko opisala ulogu ESN kartice te razne popuste koje kartica pruža, među kojima je istaknula Ryanair, flixbus te svima najdraži kafić Academia.

Po završetku skupa, svi članovi su otišli u obližnji kafić na daljnje druženje i zbližavanje članova.

 

napisao: Tomislav Milanović