Ovaj ponedjeljak, u Zgradi tri fakulteta na Kampusu, započela je druga po redu Smotra Sveučilišta u Splitu u sklopu Adventa na Kampusu. Ove godine smotra traje cijeli tjedan, do petka, 8.12.2023. Na prvi dan Smotre posjetitelji, pretežito maturanti, su imali priliku saznati sve o fakultetima koji ih zanimaju na njihovim štandovima.

  

Taj dan sve do 16 sati u auli PMF-a studenti su iz prve ruke svojim budućim kolegama i kolegicama  pričali o svojim iskustvima, o životu u studentskom domu i hrani u menzama. Saznali su i gdje i kako putovati, kojim se sportskim i kulturnim aktivnostima mogu baviti i kako se najbolje u predahu od učenja zabaviti u Splitu.

Baš kao što su se i fakulteti predstavljali putem štandova, tako ste i našu udrugu Erasmus Student Network Split moglo pronaći na Sajmu. Naši vrijedni članovi su svim zainteresiranima objasnili sve o radu udruge i na koji način se može priključiti. Objašnjavalo se što je to uopće Erasmus, koje vrste Erasmusa postoje i kako se uopće odlučiti na tako veliki korak kao što je život i studiranje u drugoj zemlji. 

 

Velika tema razgovora je bio i Priručnik o mobilnosti, koji je u listopadu, nakon tri godine rada, konačno ugledao svijetlo dana. Priručnik je nastao u partnerskoj suradnji Erasmus Student Network-a Hrvatska i Agencije za mobilnost i programe Europske unije., a online verziju možete preuzeti ovdje: Sve o mobilnosti na jednom mjestu!

U narednim danima, od utorka do petka, u poslijepodnevnim satima po utvrđenom rasporedu predstavit će se fakulteti, odjeli i studiji pojedinačno. Zahvaljujemo se Sveučilištu na Splitu na pozivu i pruženoj prilici te jedva čekamo sljedeću Smotru!

Autor: Katarina Nožina