3.-5. svibnja održala se 14. Nacionalna platforma ESN-a Hrvatska. ESN Rijeka ugostila je ostale sekcije ESN-a Hrvatska u Kraljevici pokraj Rijeke u Uvali Scott. Platforma je započeta uvodnim govorom OC-a i Matee Kladarić nakon čega je Matea održala prezentaciju o kulturi unutar ESN mreže.

Fotografija ESN Rijeka.

Do kraja prvog dana kandidati su predstavljali svoje kandidature za pozicije na nacionalnoj razini.

Za pozicije u National Boardu predstavile su se tri kandidature. Za poziciju Vice-Presidenta kandidirao se Filip Cirkvenčić, naš volonter i tajnik Duje Ercegović se kandidirao za poziciju tajnika a Marija Curavić za Communication Managera.

Marija Dajak se kandidirala za poziciju Social Inclusion koordinatora, Dominik Vukošić se kandidirao za Responsible Party koordinatora, Ivan Verveger se kandidirala za poziciju Mov'in Europe koordinatora te Lucci Verenina za Event koordinatora.

Kandidati su predstavili svoje ideje i planove za obavljanje svoje funkcije u slučaju da su izabrani. Time se zaključila agenda za prvi dan platforme. ESNer su se navečer družili uz karaoke u taverni hotela.

Fotografija ESN Rijeka.

Agendu drugog dana otvorio je trenutni NB s pregledom svojih aktivnosti od prošle Nacionalne platforme nakon čega je Ivana Pavelić predstavila kandidaturu Požege da postane sekcija ESN Hrvatska. Joyce Zykova i Gabor Lajko predstavili su ESN Češku i ESN Mađarsku općenito, neke dobre prakse i kritične situacije unutar njihovih mreža te mogućnosti za suradnju.

Fotografija ESN Rijeka.

Poslije cofee breaka uslijedio je open space gdje su sve sekcije ESN Hrvatska predstavile svoje gadgete, organizaciju sekcije i održane evente. ESN-eri su mogli ispisati post-ite s pohvalama i kritikama za ostale sekcije te odgovarati na pitanja o svojoj sekciji. Open space je bio odlična prilika za razmjenu ideja i dobrih praksi za unapređenje rada na razini sekcija.

Fotografija ESN Rijeka.

Fotografija ESN Rijeka.Fotografija ESN Rijeka.

Matea Kladarić prezentirala je financijski report mreže te dosadašnju suradnju ESN-a i AMPEU-a s prijedlogom za ugovor za sljedeću godinu.

Predsjednik ESN-a Split Mario Batinović održao je prezentaciju o ovogodišnjem CEE eventu. Fokus je bio na puno manjem broju prijavljenih u usporedbi na prošle godine što je započelo dogovore za promjene organizacije CEE sljedeće godine.

Vedrana Kovačić predstavila je promjene loga i vizualnog identiteta mreže.

Filip Duvnjak, naš volonter i trenutni Partnership Manager, predstavio je svoju kandidaturu za Partnership Manager poziciju putem Skype-a jer se trenutno nalazi u Poljskoj na Erasmus razmjeni (bok, Filipe!).

Uslijedile su tri radionice na koje su se ESN-eri prijavili prije početka platforme, a tematizirale su financijsku pismenost, koju je održao gost iz ERSTE Banke, Vedrana Kovačić je održala radionicu o strategijama za komunikaciju te radionica o event menagmentu koju je održala Petra Kerep.

Fotografija ESN Rijeka.

Fotografija ESN Rijeka.Fotografija ESN Rijeka.

Mario Batinović predstavio je dva amandmana pravilniku, jedan bi ujedinio dvije pozicije u jednu novu, a drugi bi redefinirao poziciju VP-a. Dugu rundu pitanja je zaključio NB pohvalom Maria za njegove ideje uz naputak da se amandmani dorade kako bi ih mogli službeno podržati.

Fotografija ESN Rijeka.

Treći dan platforme započet je prezentacijom o ESN Youth Academy 2019 koju je održala Petra Kerep. Antonio Grubić održao je prezentaciju o sljedećoj nacionalnoj platformi koja se održava u Zadru.

Nina Kraljević, naša volonterka i trenutna Webmistress, održala je prezentaciju o prijedlogu za partnerstvo s MediaKing-om što bi poboljšalo organizaciju budućih eventova.

Matea Kladarić predstavila je trogodišnji plan za ESN Hrvatska i novi godišnji timeline eventova u kojem je predloženo dodavanje još jednog nacionalnog trening i LBM eventa. Dodavajući na ove prezentacije, Mario Batinović je predstavio strukturu ESN-a Hrvatska odnosno potrebu za novim pozicijama poput National Training koordinatora te budućnost ESN-a  Hrvatska, odnosno kako unaprijediti rad nacionalne mreže u budućnosti. Platforma se zaključila zahvalom sekciji te Chairing Teamu te video pohvale i podrške za Tajanu Mohnacki koja je postala internacionalni VP.

Fotografija ESN Rijeka.

 

Fotografija ESN Rijeka.

Čestitke Filipu Cirkvenčiću, našem Duji Ercegoviću i Mariji Curavić i ostalim članovima na uspješnim kandidaturama, hvala ESN-u Rijeka što ste nas ugostili i pohvale za odličnu organizaciju nacionalne platforme!

 

napisao: Ante Mikšić

izvor fotografija: ESN Rijeka Facebook