Osvrt na Nacionalni trening ESN-a u Zadru, 2021.

 

Nacionalni trening ESN-a, koji se održao u Zadru od 15. do 17. 10. 2021. godine, nadmašio je sva moja očekivanja. Kao relativno nova članica ESN-a Split,nakon što sam doživjela izvanrednu atmosferu na Lokalnom treningu koji je organizirala moja sekcija, prijavila sam se i za Nacionalni trening uglavnom radi tog predivnog prijašnjeg iskustva.

Bio je to moj prvi susret sa članovima iz drugih sekcija ESN-a Hrvatska koji su također bili dio ovog treninga.



U Zadru su nas, nakon dolaska u hostel u samoj jezgri grada, osim lijepog vremena dočekali i organizatori ovog treninga i odmah smo se zaputili na prvi zadatak koji je za nas bio osmišljen.

Bili smo podijeljeni u timove i u obliku ESN priče naučili smo nešto o lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini ESN-a te područjima djelovanja ESN-a, osmislili smo vlastitu ESN sekciju, plesali uz morske orgulje, upoznali se međusobno, a uz to vidjeli predivne dijelove grada Zadra.

Tijekom drugog dana treninga, održale su se brojne radionice na kojima smo naučili više o Event Managementu, kako uklopiti ESN u naše buduće karijere, kako se motivirati i kako zadržati motivaciju u ESN-u i izvan njega.

Stekli smo i brojne korisne informacije što se tiče virtualnog dijela ESN-a, kako bolje rasporediti svoje vrijeme i kako sve to primijeniti u svojoj lokalnoj sekciji i privatnom životu. 

Osim tog 'zaposlenog' dijela treninga, tijekom oba dana imali smo se priliku i neformalno družiti uz sjajno organizirane večeri na kojima sam se dodatno zbližila s članovima drugih sekcija i dodatno povezala s članovima koje već poznajem.

Stekla sam brojna prijateljstva i iskustva koja ću dugo pamtiti. Veselim se ovakvim prilikama u budućnosti, nadam se da će ih biti što više i nadam se kako će moje volontiranje zbog svega naučenog postati još kvalitetnije!

 

Članak napisala : Lucija Matuzić