Annual General Meeting (AGM) je najveća studentska konferencija fokusirana na temu mobilnosti. Ove godine se održala od 18. do 21. travnja u Thessalonikiju na kojoj je sudjelovalo više od 1000+ internacionalnih studenata koji su predstavljali više od 500 visokoškolskih ustanova iz više od 40 zemalja. Tokom ta 4 dana diskutiralo se i odlučivalo na budućnosti Erasmus studentske mreže i ulozi u predstavljanju internacionalizacije kod mladih ljudi.


Četvrtak, tko se boji kiše još?


Službeno otvaranje AGM-a počinje daleko od sala za sastanke, kraj znamenite bijele kule u Thessalonikiju. Unity in diversity - jedna od vrijednosti Erasmus studentske mreže je predstavljena na Flag paradeu gdje su se okupili svi volonteri sa svojim zastavama, pjesmama i dobrom voljom i zajedno krenuli kroz grad. Kako je to izgledalo, možete vidjeti na https://www.facebook.com/esn/videos/2705005836192729/
 

Hrvatska delegacija:


 

Petak, uvod u AGM, prezentacije svega napravljenog i kandidature. "PEOPLE OF THE WORLD!", začulo se s glavne pozornice i time označilo početak onoga zbog čega smo tu - Erasmus generacije.

Nakon što su objašnjena pravila igre i predstavljen dosadašnji rad internacionalne razine, krenule su kandidature za Internacionalni Odbor u kojeg su se aktivno uključili i naši članovi. Imali smo dva kandidata za predsjednika - Kostis Giannidis i Margarita Kuvaldina.

 

Nakon što su završile prezentacije i pitanja kandidata za predsjednika/predsjednicu, dolazimo do prezentacija za potpredsjednika Erasmus studentske mreže - kandidate iz Italije, Francuske, Portugala i Hrvatske!

Naša Tajana Mohnacki iz ESN-a Osijek je predstavila svoju kandidaturu iz punu podršku naše sekcije i  ESN-a Hrvatska.
 

Do kraja dana smo čuli kandidature za Communication Managera i Web Project Administratora.

Nakon dugog radnog dana, odlazimo na internacionalnu večeru gdje su sve države predstavile specijalitete svojih zemalja, a domaćini svoj narodni ples.

 


 

Subota, promjene u mreži, trebaju li nam?

Došlo je vrijeme da se sve sekcije okupe na istom mjestu i odlučimo kojim putem želimo nastaviti u promicanju mobilnosti, Erasmus generacije i na koji način. Predstavljeno je 12 Amandmana i prijedloga na promjenu tih amandmana.

Nedjelja, dan koji je donio najviše emocija. Nakon što smo 3 dana diskutirali o svim promjenama, kandidatima i generalno budućnosti mreže, došlo je vrijeme da damo svoj glas. Tehničke poteškoće su odgodile glasovanja s jutra na poslijepodne, a u međuvremenu smo sudjelovali na jednom od najvećih internacionalnih sajmova.

Predstavljanje mogućnosti mobilnosti na Splitskom Sveučilištu je predstavljalo svih 5 volontera Erasmus studentske mreže Split.

 

Source: ESN AISBL

Povratak u salu za plenarije je značilo samo jedno - nastavak glasovanja.

Izabrali smo novi Internacionalni Odbor, a ujedno i našu Tajanu Mohnacki kao potpredsjednicu mreže!

 

Image source: ESN AISBL

"Regardless on which part of the world, we live in the youth tilting at windmills. But while in a room with more than 800 young active citizens united despite their differences the future seems brighter. The world needs dreamer and doers and somehow in all of us those worlds have combined."

 

napisao: Mario Batinović