Osvrt na Lokalni trening ESN-a u Zagrebu

 

Nakon obavljenog lokalnog treninga u Zagrebu koji se održao početkom Prosinca, htio bih istaknuti par zanimljivih i po meni važnih točaka, te ovaj osvrt temeljim na osobnim iskustvima na lokalnom treningu te na koje načine je on utjecao na mene kao volontera i još razne stvari kojih ću se dotaknuti tokom samog osvrta.

Sam lokalan trening je koncipiran kao prijateljsko druženje i upoznavanje članova raznih ESN timova, te je on po meni jako koristan događaj jer je od iznimne važnosti bolje upoznati vaše kolege volontere i možda baš s nekim dijelite isto mišljenje i možda baš u nekome se krije novo prijateljstvo koje vam se pruža na dlanu. Zagreb je sam po sebi izvrsna lokacija i poslužila je kao dobar motivator volonterima, jer druženje u velikom gradu s ljudima koje dijele slične interese zvuči jako primamljivo, Zagreb kao grad nikada ne razočara, pa tako niti moja očekivanja za sam lokalan trening, sve je bilo izvanredno organizirano i osmišljeno, te samo imam riječi hvale za cijeli ESN odbor, pa tako i za moje kolege, odnosno članove ili volontere. Prvi dan smo stigli u Zagreb u kasnim satima i nije nam preostalo ništa osim da uzmemo sebi nekolicinu sati kvalitetnog odmora. Ujutro smo organizirali radionicu u kojoj smo svi sudjelovali te je cijelo vrijeme sve bilo prožeto prijateljskom atmosferom i to je ono što me je zapravo oduševilo.

Razgovarali smo o sličnostima, bolje upoznali jedni druge i naučili smo par korisnih vještina koje će nam pomoći da postanemo kvalitetniji ljudi a i s timr i volonteri. Kasnije u popodnevnim satima smo obišli Zagrebački advent te uz zajedničko druženje i priču smo kreirali nezaboravne uspomene. Treći i finalni dan smo održali ponovo radionicu u kojoj smo govorili o motivaciji, te sam tu bio iznimno zaintrigiran, jer kolegica koja je predavala je obavila svoj posao apsolutno idealno. Svaki trenutak lokalnog treninga je bio ispunjen druženjem i veselim tonom koji je činio kompletnu atmosferu jako ugodnom i opuštajućom, ja sam definitvno iz ovog lokalnog treninga naučio nešto novo i nadam se da ćemo ih održavati još više u daljnjem vremenu, jer Lokalni trening je u svakom smislu jedno kvalitetno i nezaboravno iskustvo.

 

 

Napisao: Marino Milat