Prošlog vikenda ESN Split održao je lokalni trening na otoku Korčuli. Mogli su sudjelovati svi članovi organizacije ESN Split koji su napisali motivacijsko pismo. Od 26 prijavnica izabrano je 14 članova. Ideja treninga je bila upoznavanje, zbližavanje te učenje nečeg novog. Zahvaljujući odličnoj organizaciji našeg Travel koordinatora Bepa i potpredsjednika Renata, edukativnog sadržaja i zabave nikada nije bilo dosta.

U petak 26.03.2021 u 16:00h smo se katamaranom iz Splita uputili prema otoku Korčuli. Po dolasku u predivnu Korčulu organizirali smo prijevoz, koji nas je dovezao do smještaja u kojem smo spavali. S obzirom da već iskusni Bepo uvijek razmišlja 5 koraka unaprijed, poslao nas je u dućan, da si kupimo sve što nam treba ujutro za doručak, kako bi mogli što efektivnije iskoristit vrijeme na Korčuli.

Tu večer smo imali odlične igre međusobnog upoznavanja i organiziranu radionicu upoznavanja sa strukturom ESN odbora na internacionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Podijelilo nas je u 3 skupine i svaka skupina je dobila jednu razinu, koju je trebalo predstaviti na plakatu.

 

 

Članovi grupa su dosta ozbiljno shvatili svoj zadatak i nije im dugo trebalo da se stvori natjecateljska atmosfera, koja je djelovala motivirajuće na sve. U međuvremenu su Bepo i Renato na 14 kuverti napisali sva naša imena i rekli nam da do kraja treninga napišemo za svakoga po nešto što nam se svidilo (neku foru, izgled, osobnost, situaciju). Na taj način su nas motivirali da se svi međusobno upoznamo i zbližimo. Ostatak večeri smo proveli uz društvene igre i puno smijeha, zabave i dobre energije!


Sutradan smo nakon doručka imali radionicu komunikacije koju nam je održala draga Petra. Radionica je bila zabavne naravi gdje smo morali ispuniti 3 zadatka. Prvi zadatak je bila neverbalna komunikacija u kojoj smo svi stali u red jedan iza drugoga i Petra je zadnjoj osobi pokazala neke pokrete koji su se trebali prenijeti do prve osobe u redu. Naravno da nije ispalo onako kako je to Petra pokazala i teorijski dio je postao potvrđen. Druga vježba je bila verbalna komunikacija na način da smo se podijelili u parove. Jedna osoba je stajala iza druge osobe (koja je sjedila za stolom) i morala je objasniti crtež na slici tako da osoba koja crta razumije opis crteža i nacrta ga na papir. Cilj je bio da ispadne isti crtež. Treća vježba je bila izrada origamija zatvorenih očiju.


Nakon radionica uputili smo se prema gradu Korčuli. Bepo nas je prošetao gradom i odveo na vidikovac s kojeg se vidi predivan pogled na Korčulu, Pelješac i arhipelag ispred Korčule. Tu smo odradili photoshooting sa Renatom u glavnoj ulozi! Vratili smo se u grad gdje smo morali odraditi izazove. Opet smo se podijelili u 3 grupe i svaka je grupa morala ispuniti 4 izazova. Izazov je bio da pronađemo lokacije u centru Korčule (npr. kuću Marka Pola) i snimimo se kako govorimo razne stvari vezane za ESN (npr. nabrojimo sve sekcije u Hrvatskoj). Pobjednička grupa će kao nagradu dobiti besplatno putovanje u Istru, tako da su svi bili jako motivirani.
Prije odlaska u smještaj svratili smo u trgovinu kupiti sve potrepštine za večeru. Večeru smo radili tako da smo u istim grupama radili 4 različita jela. Jedna grupa je radila salatu, druga tortilje, treća sushi i četvrta tjesteninu. Kuhanje u velikoj skupini je bilo jako zabavno, veselo, izazovno i za neke nešto novo. Nakon što smo se dobro najeli, uslijedio je party do ranih jutarnjih sati.

 


Nedjelja je ujedno bila i zadnji dan puta. S obzirom da se promijenio sat, a noć je bila duga, nekima je jutro bilo veselo. Bepo je osvanuo kao nova TikTok zvijezda sa viralnim videom preko 60k pregleda preko noći. Sa cijelim ostatkom dana smo kasnili. Započeli smo sa zadnjom radionicom "rad u teamu" u 11h. Cilj radionice se sastojao od 2 jednostavna i zabavna zadatka. Ponovno su bili podijeljeni team-ovi po troje. Prvi zadatak je bio prebaciti gumenu loptu preko stola držeći je samo na kemijskoj olovci. A drugi zadatak je bio izgraditi visoku i čvrstu konstrukciju od špageta i marshmallow-a u 10 minuta koja se ne smije raspasti. Nakon radionice je došlo vrijeme za čišćenje, pakiranje te trčanje prema katamaranu na koji smo skoro zakasnili. Došli smo u Split oko 15:00h svi sretni i zadovoljni. Pročitali smo porukice koje su nas raznježile, ohrabrile i dale nam teški ego boost.
Hvala svima što su sudjelovali na ovom nezaboravnom lokalnom treningu na Korčuli, a posebno hvala našim vrijednim i najboljim organizatorima Bepu, Renatu i Petri!

 

The End

 

Članak napisala: Vedrana Vesanović, (Communication Team)