Kako započeti ovaj blog?
Odakle krenuti?
 
Na putovanje zvano NT Samobor krenuli smo puni upitnika, predrasuda, ajme ovo, ajme ono... No već na prvom upoznavanju kliknuli smo s nekoliko osoba (#nepar ❤) i pomislimo "pa ajde, moglo bi biti zanimljivo".
U sami trening uveli su nas naši treneri Helena Kačić-Bartulović, Lucci Varenina i Filip Cirkvenčić te smo za početak napisali Social Contract, svoja očekivanja i strahove od ovog treninga te se, naravno, ukratko predstavili kako bismo se lakše upoznali.
 
 
Poslije lijepog uvoda, naši treneri podijelili su nas u reflekcijske grupe #pinkkupusići i zadali nam zadatke, no kao pravi studenti sve smo ostavili za sutradan...
 
Nakon formalnog dijela treninga, kako bismo se što prije povezali, kako sa svojim grupama tako i s ostalim sudionicima, monotoniju smo razbili s igrama: Never Have I Ever (još uvijek pamtimo neka pitanja) i glazbenim stolicama gdje su prvo mjesto podijelili Split i Zagreb. Tko kaže da se Jug i Sjever ne vole? :)
 

Subota

Novi dan počeli smo na tvrđavi čekajući izlazak sunca (Renato šalje pozdrave najboljoj ekipi) i napunili baterije za novi dan i nove radionice.
Naša Helena uvela nas je u ovaj trening svojom radionicom o vještinama, kompetencijama i obrazovanjem (Hele još uvijek pamtimo ono s rukama) #ispranimozgovi.
 
Tijekom radionica Renatovo oko sokolovo vidjelo je da je vani prekrasan dan i Splićani ko Splićani stavili svatko svoje naočale i brzo na coffee break na trg (krempite ne valjaju ništa #razočarenje). Znate onu "Sve što je lijepo kratko traje ", pa upravo to vrijedi za ovu našu kavu (drugi put bolje pazite na nas Dalmatince i naše običaje) .
Nakon coffee break-a na red je došla Filipova radionica o Community Managementu i Leadershipu. Podijelio nas je u 4 skupine gdje smo razgovarali o karakteristikama dobrog vođe i kakve vještine po našem mišljenju dobar vođa treba imati. #guske
 
 
Sljedeća radionica je bila o ESN kulturi. Gošća treninga Nives pustila nam je dva videa, jedan koji ima loš utjecaj na ESN Mrežu, a drugi kako bi se udruga trebala predstavljati na pristojan i kulturan način. Također smo razgovarali upravo o toj temi, odnosno kako bi cijela Mreža trebala paziti kakvu poruku šaljemo svijetu.
I za kraj dana za dobru zabavu pobrinuo se kolega Tomislav iz ESN-a Zagreb s idejom imitacija ispod plahte (ne znamo naziv) gdje smo se svi zabavili i još više povezali. #propaliIzazak #SvetaNedelja #šaljiBroj
 

Sveta Nedelja

Nedjelja je za nas Dalmatince sveta. Spavanje do podne, odmor, kava, sunce, pa opet odmor, ali te misli smo morali ostaviti po strani jer nas je čekalo još mnogo toga.
Naša gošća Nives (koju ovim putem puno pozdravljamo) održala je radionicu o motivaciji članova. Nakon toga uslijedio je coffee break (koji je trajao prekratko). 
 
 
 
I za kraj ovog lijepog druženja predstavili smo naše radove, odnosno buduće projekte za cijelu Mrežu.
Naši projekti na kojima smo vrijedno radili su: pokretanje nove Mreže ESN Varaždin, organizacija Nacionalnog Team Buildinga, advent u Zagrebu te sadnja stabala i šetnja (na nacionalnoj razini pod nazivom Walk Forrest Walk).

 

Za kraj, želimo zahvaliti organizatorima treninga, našim trenerima, ugostiteljima hostela, te ostalim članovima Mreže ESN Hrvatska koji su se svojim radom i trudom zaista iskazali i uljepšali nam ova tri dana. 
 
 
 
Bilo nam je prelijepo, divno iskustvo i ono najvažnije, rodila su se nova prijateljstva koja će, vjerujemo, trajati zauvijek.
 
 
 
 
napisali: Renato Šikić, Lea Radović, Marijeta Blekačić, Valentino Mandarić, Bruno Pavlović
fotografije: ESN Hrvatska